-
Fiş Aktarma İşlemleri
Fatura Çevirici programı ile oluşturulan muhasebe fişinin Gms.Net programına uygun olarak aktarılması için aşağıdaki adımlardan takip ediniz.
Resim 1 : Yeni Belge Türü pencerini kullanarak Fatura Türü / Belge Türü seçimi yapılır.
Resim 2 : Aktarım için gerekli alanların seçilmesi;
1-Fiş Tipi
■1-Tahsil
■2-Tediye
■3-Mahsup
2-Fiş No: Fiş numarası programdan programa göre farklılık gösterir. Örneğin Luca programı için Fiş No alanına 1 yazdığınızda 1 numaralı fişe etkisi olmazken, Orka programına olabilir.
Not: Fiş No konusunda problem yaşamamız için en son boş olan fiş numarasını veriniz. Mikro kullanıcıları ise en son boş olan Yevmiye Numarasını vermelidir.
3-Açıklama (Fiş): Oluşturacağınız Muhasebe Fişlerine fiş açıklaması yazmak için kullanılır.
Not: Açıklama (Fiş) desteklediğimiz programlardan Gms.Net, Luca,Datasoft,Logo, Orka SQL, Dia ve Eta programlarında uygulanmaktadır. Diğer programlardan Mikro, Orka DOS ve Zirve Programlarında desteklenmemektedir.
Not: Açıklama (Fiş) alanına her hangi bir değer girilmediğinde Fiş Satır Açıklaması (Araçlar > Seçenekler > Aktarım Seçenekleri -1)'de yer alan değerleri aktarılmaktadır.
Resim 3 : DIŞARI AKTAR - F2 butonuna tıklandığında Aktarım Format Seçim ekranı çıkar buradan ilgili programı (Gms.Net) seçiyoruz.
Resim 4 : İşlem durum penceresi.
Resim 5 : Gms.Net programı için oluşturulan excel formatındaki muhasebe fişinin görüntüsü
Resim 6 : Excel muhasebe fişinin Gms.Net programı için farklı kaydet seçeneğinin gösterilmesi.
Not: Excel Çalışma kitabı "Excel 97-2003 Çalışma Kitabı" olarak seçilmesi Gms.Net programı tarafından varsayılan uzantısı .XLS olması sağlanır. Böylece Gms.Net ile hızlıca aktarım yapılması sağlanır.
Resim 7 : Muhasebe fişinin masaüstünde kısayol olarak gösterilmesi.
Resim 8 : Gms.Net programına oluşturulan excel muhasebe fişinin aktarılması için;
•Gms.Net programını açıyoruz.
•Fişler
•Fiş İşlemleri
Resim 9 : Fiş işlemleri penceresinden "Dosyadan Fiş Aktarımı" simgesi seçilir.
Resim 10 : Dosyadan Fiş Aktarımı penceresinde dikkat etmeniz gereken yerlerden;
1.Fatura Çevirici'de yer alan Fiş Gruplandırma ile Tarih Gruplandırması aynı olmalıdır.
2.Fiş numarası Fatura Çevirici'de 1 verildiyse bu ekranda "Sıradaki Numarayı Otomatik Olarak Kullan" seçeneği seçili olmalı.
Resim 11 : Aktarım yapılacak dosyayı seçiniz bölümünden "Aktarım Yapılacak Dosyası Seçiniz" pencesi açılır. Buradan ilgili dosyası seçimi yapılır.
Resim 12 : Dosyadan Fiş Aktarımı penceresinde ilgili alanları işaretleyip ilgili muhasebe fişi dosyasının seçilmesi tamamlanır. Son olarak Tamam butonuna tıklanır.
Resim 13 : Aktarım öncesi dosya incelemesi tamamlanır. Burada her hangi bir uyarı gelirse önce excel muhasebe fişi dosyanızdan ilgili hatayı kontrol etmelisiniz.
Resim 14 : Akarım işlemi ilerleme durum penceresi.
Resim 15 : Fiş listesi görüntülenmesi.
Resim 16 : Fiş listesi detaylı gösterilmesi.
Fatura Çevirici'yi sorunsuz kullanmak için tanıtım videolarımızı mutlaka izleyiniz veya destek ekibimizle irtibata geçiniz
Fatura Çevirici'den Gms.net Programına Excel Fatura Aktarımı (SESLİ)